Antalya


Pachete Speciale pentru vara 2019 in Antalya, cu plecari din Bucuresti, Cluj, Oradea, Baia Mare, Targu Mures, Sibiu Arad,  Timisoara, Bacau, Iasi  si Suceava incepand cu 255euro/persoana!!!

Servicii incluse:

- transport cu avionul cursa charter compania Corendon, Blue Air, Tarom transport cu autocarul sau individual.

- cazare in regim All inclusive sau Ultra all inclusive

- transfer de la aeroport la hotel si retur

- taxe de aeroport

- bagaj de cala 20 kg + bagaj de mana 5 kg / persoana

- asigurare medicala + storno

- asistenta turistica pe perioada vacantei

Antalya, numita si Riviera Turceasca, este un oras situat int-run adevarat parc natural.
Strazile captusite cu palmieri, muntii care se unesc cu marea cristalina turcuaz il fac unul dintre cele mai importante orase turistice din Turcia.
In orasul vechi Antalya, denumit Kaleici, puteti vizita casele vechi, construite tocmai in perioda Imperiului Otoman si portul vechi, astazi folosit doar pentru navele de croaziera dar de-a lungul istoriei fiind un important punct de comert.

Ca de altfel toata Turcia si Antalya este un mozaic de cultura.
Inaintea Imperiului Otoman, Selciugizii, Bizantinii, Romanii si Grecii au trait pe aceste frumoase meleaguri.
Deci, in zidurile si constructiile orasului vechi putem vedea urme ramase de la fiecare civilizatie in parte.
Orasul a fost fondat in sec al doilea de catre regele Pergamon-ului, Attalos al doilea fiind numit initial Attaleai.

Abundenta de ruine si cladiri ramase dupa aceste imperii se gasesc peste tot in oras mai ales la tarmurile sale.
Ruinele includ viaducte romane, teatre si poduri otomane, cel mai bun exemplu fiind teatrul roman Aspendos construit in sec al doilea si ramas inca intact.

Moscheea/Minaretul buclat, construit in sec 13 in perioada Selciugizilor de catre Sultan Alaeddin Keykubat, este unul dintre renumitele simboluri ale orasului. Poarta lui Adrian, construita in cinstea lui, este aproape intacta si dupa secole.

Centrul orasului este situat pe o mare faleza iar hotelurile de aici va ofera pe langa conditiile de lux si o panorama de neuitat.
Spre vest incepe zona si plaja cu acelasi nume, Konyaalti care se leaga cu renumitul Kemer si statiunile de vacanta.
Spre est, zona Lara, facand legatura cu statiunea Kundu.

SIDE

Regiunea Side este una din cele mai vechi asezari locuite de greci cu mii de ani in urma.
Numele se pare ca nu si-l ia totusi de la greci ci mai degraba din timpul selciugizilor traducandu-se ca "rodii", un simbol al fertilitatii pana in momentul de fata.
In perioada antica, orasul Side era unul dintre cele mai bogate orase de pe coasta Marii Mediterane, unde corabiile piratilor ancorau des dezvoltand foarte mult comertul de sclavi.

Sunt foarte multe puncte istorice unice care merita vizitate­­ cum ar fi, portile arcuite ramase din perioada romana, teatrul antic, templul zeitei Athena si cel al lui Apollo, baile romane, necropolisul, statuia imparatului Vespian….

Oraselul Side este situat pe o mica peninsula fiind in acelasi timp si centrul comercial al zonei.
Hotelurile din aceasta zona, in afara de serviciile satisfacatoare ofera si o panorama uluitoare asa ca multi turisti prefera o vacanta aici.

Belek

Statiune situata la 30 km de aeroport renumita pentru flora bogata, tarmurile cu nisip fin si padurile de pini, unele dintre specii fiind gasite doar aici. Bufnita alba este simbolul zonei.

Plaja lunga si nisipoasa este gazda hotelurilor si cluburilor doar de cinci stele, cu o arhitectura de admirat, gradini pitoresti, piscine imense, construite si dotate cu cele mai recente tecnologii.

Belek este locul perfect atat pentru cei indragostiti de sportul in natura, luand in vedere ca majoritatea hotelurilor au propriul lor teren de golf si chiar posibilitatea de a lua lectii in particular, cat si pentru cei in cautarea recreerii prin combinatia armonioasa a vietii salbatice, naturii bogate cu arhitectura atractiva a hotelurilor de lux.

ALANYA

Situat in sud-est, la 120 de km distanta de Antalya, orasul Alanya este unul dintre cele mai populare statiuni ale Rivierii Turcesti.
Alanya nu atrace turistii numai prin atmosfera relaxanta ci si pentru istoria bogata care si-a lasat urme milenii de-a randul.

Istoria orasului dateaza din antichitate.
Intemeiat de colanistii greci in sec al doilea inaintea erei noastre, zona a fost cunoscuta cu numele de Korakesium si considerata o renumita baza pentru flota piratilor.

O data cu construirea cetatii pe care o puteti vizita si astazi orasul a adapostit populatia de atacurile repetate ale piratilor.

Perioada Romana, care a inceput in anul 65 inaintea erei noastre, a fost perioada de glorie si prosperitate a orasului.
Mai tarziu, Marcus Antonius i-a facut cadou orasul Cleopatrei in semn de dragoste si devotament.

Orasul de astazi se intinde pe faleza de langa zidurile cetatii. in afara de cetate merita de vizitat si Muzeul Arheologic, Turnul Rosu, "Kizil Kule" care se afla in port, portul care este inconjurat de cluburi de noapte, terase si restaurante, pesterile si grotele.

Astazi, Alanya este recunoscuta ca un centru turistic bine dezvoltat, accesibil pentru orice varsta, dar mai ales pentru cei care vor distractie.

KEMER

Kemer ul este situat in partea de sud-vest a orasului Antalya la distanta de 42 km de acesta.
Numele acestei zone se pare ca provine de la balaurul "Chimare", din mitologia greaca, care avea aspectul unui leu si trupul de sarpe zicandu-se ca a fost omorat de catre Bellerophon cu ajutorul calului innaripat Pegassus, aici, in Muntele Olimpos unde si astazi se mai pot vedea flacarile.

Numele in decursul vremii s-a transformat in Kemer care in Liba Turca inseamna "curea".
Vechea Licie incepe odata cu granitele Kemerului, asa ca aproape in fiecare golf mare se gasesc ruinele unui oras antic.

Kemerul si toate statiunile din jurul sau sunt situate chiar la poalele Muntilor "Taurus" sau "Muntii Taurului".
Fiind exact intre munti si mare, umiditatea este mai ridicata, dar aerul curat de mare, padurile de pini fac locul ca un peisaj din povesti.

Plaja, cu o lungime de peste 40 km, este cu pietris, asta facand ca marea sa fie de de un albastru turcoaz impresionant si o claritate rar vazuta.

Zona este recunoscuta atat pentru hotelurile de toate gusturie cat si pentru fabuloaselor cluburi de noapte aflate in aproape fiecare statiune.
Drumul de la aeroport pana la Kemer dureaza in jur de o ora care nu se simte datorita peisajului fermecator.